en glad truddilutt

bakgrund och historia

Hallilojjsan på er. 1957 gjorde jag mitt första framträdande. Det var på BB i Söderköping. Ute öste regnet ner och Tor körde fram och tillbaka med sina hammare och sände blixtar åt alla håll. Inne på förlossningen höll jag min första konsert. Den gick i C-dur, höga C, eller sega hö som hästen sade.

Nåväl gott folk, där började min musikaliska  resa genom åren. Att jag skulle jobba med musik var ju självklart. Pappa och hans bröder var ju musiker. Jag och min bror började rätt tidigt att plocka ut låtar på en gammal gitarr där hemma. Senare i skolan blev det blockflöjt och gitarr och trumpet för mej. Bror min valde tvärflöjt och gitarr och även en del piano.

Jag fortsatte med enbart gitarr, det passade liksom bra eftersom jag även var sångare. Men ni vet- sedan kom tonåren med pubertet och målbrott. Sången föll i glömska och i stället blev det trimmade mopeder och flickor och sånt som hör till. Efter detta kom lumpen, som jag gjorde i Norrtälje LV3 luftvärnet. I den vevan började musiken liksom komma tillbaka i mitt liv. På helger och permisar blev det bara musik. Brorsan på elbas, jag på sång och kompgitarr, Peter Eriksson orgel/synt/dragspel, hans bror Ulf Eriksson på trummor och Bosse Olsson på munspel/dragspel/rythminstrument. Peter var även god trummis och trumpetare.

Ja så såg vårat första band ut, tränade på skolan hemma i byn. Gud så kul vi hade. Detta band levde kvar i nästan 10 år med lite olika medlemmar, vi hade gott om jobb och bra rykte. En blå buss hade vi minns jag "Bettan" hette hon.

Bandet lades ner pga privata yrken och familjeliv. Jag fortsatte direkt med ett ihopplockat gäng "Wicktory`z", där fanns Peter med som keyboardist, jag på komp/solo/sång, Åke Olsson på trummor och Stig Strömberg på elbas. detta band fanns en kort period.

Vidare så hade jag ett vikariat på några månader var det sagt i Thommy`s orkester, det blev nästan fyra år. Där var jag sångare och gitarist, Tommy Sjöberg(kap.mäst) synt/drags, Christer Byström elbas, Leif Larsson sologit, Pär Norling trummor. Detta band lades ned och ur dett växte nästa band fram, nämligen Pär Norlings Orkester.

Där var jag leadsinger i 9 år, med biinstrument komgitarr typ ackegura. Med oss blev Christer på bas/synth/sax, Pär på trummor och så gamle polarn Peter Eriksson på Synthar och pratmick. efterhand så tog vi med Lasse Arvidsson på sax/gitarr/klarinett och då gick Christer över på Bas. Detta var ett mycket bra och potent band, lirade i princip på heltid långa tider, och deltid/hobbyband somtimes. Lasse ville hålla på med teater och valde att sluta. In kommer Micke Karlsson på saxar/dragspel, även skicklig pianist och god sångare, skönt nu kunde vi dela sångjobbet. Nu rullade det på ganska rejält, borta ofta, många långa resor. Detta sliter på hus och hem i längden. Vi kände dock att vi ville satsa ännu mer. För att klara detta tog vi in Tobbe Andersson på sologitarr(grym) och sång. nu var vi 6 pers med tre sångare av rang och blås och två gitarrer, reportoaren tuffades till en del. Vi lirade överallt, all musik, Karibienkryss, Finland/Cindirella, Afton dans i radio P4. ujj ujj. Efter 16-17 år valde jag att stiga av en karusell som snurrat fort och länge med mej. Min fru blev svårt sjuk osv så det var liksom läge att stiga av i all sämja. Bandet tuffade på utan mej, och jag tror att det finns kvar ännu.

Dessa band var typiska dansband med en härlig blandning av Engelska hits, Elvis och gammeldans, mm, gitarboogie, last date osv.

Jag har alltid lirat, och fortsätter med detta, som yrke musikledare i Sandviken samt mitt eget projekt Ola-musik.se även Ola We`s band. jag tar åt mej lite av varje, allsång, musikcafè på servicehus, musikgissning, dansmusik. Jag spelar gitarr och sjunger. Till dansmusik har jag tekniken till hjälp med fullt komp på midifiler via en laptop lined till en kompakt PA, låter riktigt hyfsat tycker jag, och den spelar aldrig fel, hoho.

Ja nu har ni läst min story i stora drag, jag har ju haft en del andra yrken mellan varven, fastigheter, egen billackering, garagekille på en byggfirma osv, jobbade extra åt en kompis met ett stort jordbruk.   Hare såå ggöött mvh.Ola  🙃🙂🤪

inte min

musikcafè

min varg(vallhund)

allsång på gång

turnèmat